Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πάτα την «ΠΑΥΣΗ» τώρα!

Ναι , ναι είναι πολύ εντάξει και να σταματάς!
Τι να σταματάς; Να «τρέχεις»…! Να τρέχεις να προφτάσεις όλες σου τις υποχρεώσεις στον εργασιακό χώρο αλλά και στο σπίτι… να τρέχεις να ικανοποιήσεις όλες τις ανάγκες όλων και μάλιστα κάποιες φορές πριν καν στο ζητήσουν… να τρέχεις για να φροντίσεις να είσαι η τέλεια μαμά, η ιδανική σύζυγος- ερωμένη, η καθωσπρέπει νύφη, κουνιάδα, κουμπάρα, θεία, νονά κλπ, να τρέχεις για να διατηρείς την εικόνα της ικανότατης υπαλλήλου.

Σταμάτα λοιπόν να τρέχεις! Πάτα την «παύση» τώρα!
 Επίτρεψε στον εαυτό σου να κάνει ένα διάλειμμα από τις προσδοκίες, από τις ασταμάτητες σκέψεις, από τη φασαρία όλων αυτών που υπάρχουν γύρω σου , μέσα σου.
Επίτρεψε στον εαυτό σου να πάρει χρόνο για να δει πού βρίσκεται, τι έχει ανάγκη, να έρθει σε επαφή με ό,τι του συμβαίνει και να το αναγνωρίσει, να το επεξεργαστεί τόσο νοητικά όσο και συναισθηματικά. Να υπάρξει χρόνος για «τακτοποίηση» εξωτερική και εσωτερική…. Να κατανοήσει τι αισθάνεται,  τι τον φοβίζει, τι τον πονά, τι του δημιουργεί, πίεση, ανασφάλεια, ματαίωση, τι τον κάνει να χαμογελά, τι του προσφέρει απόλαυση, χαρά!
Δώσε άδεια στον εαυτό σου να σε περιποιηθείς με όποιο τρόπο νιώθεις ότι χρειάζεσαι (έναν περίπατο στη θάλασσα, ένα μεγάλο αφρόλουτρο, χρόνο για να διαβάσεις ένα βιβλίο…). Ακόμα και να σε κακομάθεις!
Επίτρεψε στον εαυτό σου να σκεφτείς πρώτα εσένα! Σκέψου εγωιστικά και κατάλαβε πόσο κακό δεν είναι το να διεκδικείς χρόνο και ό,τι άλλο χρειάζεσαι πρωτίστως εσύ για σένα.
Επειδή οι λέξεις που χρησιμοποιούμε έχουν δυναμική, μας αγγίζουν και φτάνουν μέχρι την καρδιά μας, επίτρεψε στον εαυτό σου να μην δέχεται λέξεις με αρνητικό πρόσημο, χαρακτηρισμούς και ταμπέλες και να σκέφτεσαι και να σου μιλάς με λέξεις τρυφερές, αγαπητερές, ενισχυτικές, εμψυχωτικές, ενθαρρυντικές! Πάτα την «παύση» τουλάχιστον μια φορά μέσα στη μέρα και δώσε στον εαυτό σου χρόνο. Χρόνο για να σε κοιτάξεις. Χρόνο για απολογισμό, με αγάπη, πού στέκεσαι, τι συνέβη, πώς ένιωσες, τι θα μπορούσες να είχες κάνει αλλιώς, τι θέλεις, τι χρειάζεσαι στο εδώ και τώρα. Χρόνο για να ανακαλύψεις ίσως καινούρια σου στοιχεία. Χρόνο για να δώσεις αξία σε ό,τι έχεις καταφέρει και σε όλα όσα (φωτεινά και σκοτεινά) είσαι, γιατί είναι εσύ.
Χρόνο για να μην είσαι τόσο απασχολημένη με το να προσπαθείς.
Χρόνο για να πάρεις μια βαθιά αναπνοή ευγνωμοσύνης και να εκτιμήσεις τη στιγμή αυτή που βρίσκεσαι εδώ και σε αποδεχθείς και σε αγαπήσεις ακριβώς όπως είσαι!

Μοιράσου το