60 Ευφάνταστες ερωτήσεις για μετά το σχολείο!(Εκτύπωσέ το για να έχεις τις ερωτήσεις στη διάθεσή σου ανά πάσα στιγμή!)

60 Ευφάνταστες ερωτήσεις για μετά το σχολείο! “-Πως ήταν το σχολείο σήμερα;-Καλά…” Μήπως αυτός ο διάλογος σας φαίνεται οικείος; Εάν ναι, καταλαβαίνετε ότι δεν είστε μόνοι!Τα περισσότερα παιδιά θα απαντήσουν με μία λέξη όταν τα ρωτάμε πώς ήταν το σχολείο: «καλά…», «ωραία…» και αν ίσως θέλουν να μιλήσουν γι ‘αυτό, θα πουν «φοβερό» ή «υπέροχο» ή «έτσι κι έτσι»… Η συζήτηση με τα παιδιά μας όταν επιστρέφουν από το σχολείο (για τις ελληνικές οικογένειες αυτό συμβαίνει συνήθως στο μεσημεριανό γεύμα)… Περισσότερα »60 Ευφάνταστες ερωτήσεις για μετά το σχολείο!(Εκτύπωσέ το για να έχεις τις ερωτήσεις στη διάθεσή σου ανά πάσα στιγμή!)

Μαμά, μπαμπά, αφήστε με… να μεγαλώσω!

Μαμά, μπαμπά χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Θέλω να μ΄ακούσετε με προσοχή. Αφήστε με να γελάσω δυνατά κι ας μας κοιτάζει ο κόσμος. Δεν αρέσουμε σε όλους και επίσης αν κάποιος θέλει να πει κάτι αρνητικό, θα το βρει ακόμα και μέσα σε χίλια καλά. Είναι ο τρόπος που εκείνος βλέπει τον κόσμο και όχι ότι εγώ είμαι παράξενο παιδάκι ή εσείς κακοί γονείς. Αφήστε με να κλάψω όταν το χρειάζομαι, κρατώντας με αγκαλιά. Δεχθείτε το κλάμα, τη θλίψη και τη… Περισσότερα »Μαμά, μπαμπά, αφήστε με… να μεγαλώσω!

Μπράβο – Ευχαριστώ – Συγγνώμη

Μπράβο – Ευχαριστώ – Συγγνώμη
Οι τρεις λέξεις που δεν «δουλεύουν» ποτέ μόνες τους!

Μπράβο – Ευχαριστώ – Συγγνώμη, τρεις λέξεις με ιδιαίτερη βαρύτητα γι΄αυτόν που  τις ακούει.
Η καθεμιά τους φέρει κάποιου είδους αναγνώριση και γι΄αυτόν τον λόγο είναι και τόσο σημαντικές. Ο τρόπος που τις χρησιμοποιούμε ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός. Αντίθετα, μπορεί να παρερμηνευτεί, παρά τις καλές μας προθέσεις.
Ας τις δούμε μία μία ξεχωριστά.

Περισσότερα »Μπράβο – Ευχαριστώ – Συγγνώμη

Επικοινωνία, Ενσυναίσθηση και… ΣΕΞ!

Ας ξεκινήσουμε από το τι σημαίνει «καλό σεξ».Οι περισσότερες γυναίκες και οι περισσότεροι άνδρες αγχώνονται και μόνο που το ακούνε. Γιατί; Γιατί στο μυαλό τους δημιουργείται η εικόνα από δύο «τέλεια» (με τα δεδομένα που αναδεικνύουν και προωθούν τα μέσα ενημέρωσης) κορμιά, που επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον και ιδανικές συνθήκες, όπου η μουσική και ο φωτισμός είναι τέλειοι, δεν ακούγονται άλλοι ήχοι, δεν υπάρχει άγχος, ενώ αντίθετα το πάθος, η ένταση και ο πόθος βρίσκονται στο μάξιμουμ καθόλη τη διάρκεια και… Περισσότερα »Επικοινωνία, Ενσυναίσθηση και… ΣΕΞ!

Αλλάξτε αυτά τα 4 στοιχεία στην επικοινωνία σας, όταν βρίσκεστε στον χώρο εργασίας σας και δείτε τις σχέσεις με τους συναδέλφους σας να μεταμορφώνονται!

Η ικανότητα επικοινωνίας είναι μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες που χρειάζεστε στον χώρο εργασίας. Ας πούμε κάτι βασικό. Επικοινωνία είναι ο τρόπος με τον οποίο εσείς και ο καθένας από τους συναδέλφους σας μιλάτε και ενημερώνετε ο ένας τον άλλον για τα καθήκοντά σας και τις αρμοδιότητές σας και συνυπάρχετε λεκτικά και μη λεκτικά με τους συναδέλφους και τους ανώτερους σας. Εδώ είναι μερικές από τις δεξιότητες επικοινωνίας που χρειάζεστε στο χώρο εργασίας, ώστε να είστε το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί στις επαγγελματικές σας σχέσεις.

Περισσότερα »Αλλάξτε αυτά τα 4 στοιχεία στην επικοινωνία σας, όταν βρίσκεστε στον χώρο εργασίας σας και δείτε τις σχέσεις με τους συναδέλφους σας να μεταμορφώνονται!

Επιτέλους, Σιλάνς σιλ βου πλέ!

Θα στο πω όσο πιο ευγενικά γίνεται παρόλο που κοντεύω να σκάσω και αυτό που πραγματικά θα ήθελα να σου πω είναι «όταν έχω πρόβλημα και το μοιράζομαι μαζί σου, σταμάτα να μιλάς και άκου με»!.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, κάθε φορά που έχω ένα θέμα και σε επιλέγω για να το μοιραστώ μαζί σου, μη μου λες να μην αγχώνομαι ή να μη στενοχωριέμαι! Εσύ τι λες δηλαδή; Αν μπορούσα εκείνη τη στιγμή να ελέγξω τα συναισθήματά μου και να νιώσω καλύτερα δεν θα το έκανα από μόνη μου; Αισθάνομαι ότι υποτιμάς αυτό που μου συμβαίνει όσο και η πρόθεσή σου είναι να με κάνεις να νιώσω καλύτερα. Μπορείς να με βοηθάς να βιώνω τα συναισθήματά μου κάθε φορά, χωρίς να μου προτείνεις να μην τα νιώθω…;

Περισσότερα »Επιτέλους, Σιλάνς σιλ βου πλέ!

Πάτα την «ΠΑΥΣΗ» τώρα!

Ναι , ναι είναι πολύ εντάξει και να σταματάς!
Τι να σταματάς; Να «τρέχεις»…! Να τρέχεις να προφτάσεις όλες σου τις υποχρεώσεις στον εργασιακό χώρο αλλά και στο σπίτι… να τρέχεις να ικανοποιήσεις όλες τις ανάγκες όλων και μάλιστα κάποιες φορές πριν καν στο ζητήσουν… να τρέχεις για να φροντίσεις να είσαι η τέλεια μαμά, η ιδανική σύζυγος- ερωμένη, η καθωσπρέπει νύφη, κουνιάδα, κουμπάρα, θεία, νονά κλπ, να τρέχεις για να διατηρείς την εικόνα της ικανότατης υπαλλήλου.

Περισσότερα »Πάτα την «ΠΑΥΣΗ» τώρα!

Σταματήστε να “βάζετε όρια…”!

«Βάλε όρια, αν θέλεις να σ΄ακούσει…»

«Βάλε όρια στα παιδιά σου, γιατί σε κάνουν ό,τι  θέλουν…»

«Βάλε όρια στον άνδρα σου απ΄την αρχή ,για να μην σου πάρει τον αέρα…»

«Βάλε όρια στον συνάδελφό σου για να μη σε «καπελώνει»…»

«Εσύ ως δάσκαλος είσαι υπεύθυνος να βάλεις όρια στους μαθητές σου…»


Σας θυμίζουν κάτι οι παραπάνω εκφράσεις;

Περισσότερα »Σταματήστε να “βάζετε όρια…”!

Αληθινή γυναίκα!

«Η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι…»
«Η γυναίκα πρέπει να μεγαλώνει τα παιδιά της…»
«Μια γυναίκα πρέπει να είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμη, να προσφέρει αγάπη απλόχερα και ενίοτε να θυσιάζεται για τους άλλους…»
«Μία γυναίκα είναι όμορφη όταν είναι αδύνατη, περιποιημένη, κατά προτίμηση ξανθιά με ζουμερά χείλη, το δυνατόν μεγάλο και στητό στήθος και στρογγυλά οπίσθια…»

Αν είσαι «αυτά» και ίσως και άλλα τόσα, τότε έχεις την αποδοχή και την κατανόηση από τους άλλους και δυστυχώς όχι μόνο των ανδρών… Είσαι σαφώς καλύτερη υποψήφια για την εργασία που θέλεις και έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να πάρεις τη θέση.

Περισσότερα »Αληθινή γυναίκα!

Όρια δεν είναι μόνο τα «όχι»!!!

«Το να τολμήσεις να ορίσεις τα όριά σου, έχει να κάνει με το κουράγιο και την τόλμη να αγαπήσεις τον εαυτό σου, ακόμα κι αν ταυτόχρονα ρισκάρεις  “να απογοητεύσεις” τους άλλους» Brene Brown

«Βάζω όρια» είναι μία έκφραση που ακούμε πολύ συχνά και μάλιστα ακούμε «να του/της βάλεις όρια».

Όρια –όπως το έχω αντιληφθεί ως πρόσωπο και επαγγελματίας- είναι όλα τα στοιχεία που σε καθορίζουν, που δηλώνουν ότι είσαι εσύ. Είναι όλες σου οι συμπεριφορές, τι σου αρέσει και τι όχι, τι αντέχεις και τι όχι, τι μπορείς και τι όχι, τι θέλεις και τι όχι, οι προσδοκίες, οι δυσκολίες, οι φοβίες, οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις, οι αξίες, οι επιθυμίες, τα όνειρά σου, τα συναισθήματά σου και οι συναισθηματικές καταστάσεις μέσα στις οποίες βρίσκεσαι. Από το τι χρώμα σου αρέσει μέχρι το ότι βλέπεις κάτι και συγκινείσαι, το ότι δεν αντέχεις για παράδειγμα ούτε τη θέα ενός φαγητού ή ότι λατρεύεις τη θάλασσα, το ότι μπερδεύεις τα λόγια σου όταν βιάζεσαι ή το ότι δυσκολεύεσαι να μπεις σε διαδικασία αντιπαράθεσης.

Περισσότερα »Όρια δεν είναι μόνο τα «όχι»!!!