Η σχέση μου με το επάγγελμά μου

(Last Updated On: 30/05/2019)

Η επιλογή του επαγγέλματός μας είναι μία υπόθεση προσωπική, σημαντική και πολλές φορές μία «επιλογή κατά συνθήκη». Μία συνθήκη όμως που μπορούμε να την αλλάξουμε!

Μιλώντας για την προσωπική μου πορεία μέχρι σήμερα, έχω να μοιραστώ μαζί σας ότι η τωρινή μου επαγγελματική ιδιότητα, δεν ήταν το όνειρό μου από παιδί. Από τότε που με θυμάμαι ως παιδάκι, έλεγα «θα γίνω παιδίατρος!» Έκανα τη γιατρό στις κούκλες μου και ήμουν πραγματικά πολύ καλή και φροντιστική γι΄αυτά που ήξερα. Αργότερα, μπαίνοντας στο γυμνάσιο και γνωρίζοντας το μάθημα της χημείας (μάθημα απαραίτητο για την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή), είπα να αλλάξω επάγγελμα, γιατί τη χημεία δεν την καταλάβαινα.

Στη Β΄Λυκείου αντιλήφθηκα ότι μου άρεσε πάρα πολύ να σχεδιάζω ρούχα και μάλιστα καθ΄ ομολογίαν ενός από τους πιο διάσημους σχεδιαστές της εποχής τότε, διέθετα και μεγάλο ταλέντο. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε για μια άριστη μαθήτρια δεν ήταν επιτρεπτό. Θα χαραμιζόμουν, υποστήριζαν τότε οι γονείς μου. Οπότε έπρεπε να μπω οπωσδήποτε στο Πανεπιστήμιο. Έκανα λοιπόν μια αναγκαστική αλλαγή πλεύσης προς τα πιο θεωρητικά μαθήματα και είπα ας γίνω ή δικηγόρος ή δασκάλα ή νηπιαγωγός ή ψυχολόγος ή κάτι άλλο… Η επιλογή αυτή, όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν «επιλογή καρδιάς». Τελικά στο Πανεπιστήμιο δεν μπήκα ποτέ.

Θα ήθελα εδώ να πω, ότι οι δικοί μου γονείς ήθελαν το καλύτερο για μένα, όπως και όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Αναγνωρίζω ότι έκαναν ό,τι θεωρούσαν καλύτερο στο «εκεί και τότε» κι αυτό είναι οκ. Για να μην μακρηγορώ, έκανα πολλές διαφορετικές εργασίες και έφτασα στα σαράντα μου για να αντιληφθώ τι θέλω να κάνω, για ποιο λόγο είμαι εδώ και να επιδιώξω συνειδητά αυτό το όνειρο.Η διαδρομή μου ως πρόσωπο με οδήγησε εδώ που είμαι σήμερα ως επαγγελματίας και όχι τυχαία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλες τις καταστάσεις και όλους τους ανθρώπους που συνάντησα στην μέχρι τώρα ζωή μου. Κι αυτό γιατί μέσα από τις παραπάνω εμπειρίες με κατάλαβα σε βάθος, συνδέθηκα με όλα όσα είμαι, κι έτσι αναδύθηκε από μέσα μου εντελώς φυσικά και αβίαστα η επιθυμία μου να ασχοληθώ με τους ανθρώπους βοηθώντας τους να συνδέονται κι εκείνοι με όσα αγαπούν και ονειρεύονται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *