Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αληθινή γυναίκα!

«Η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι…»
«Η γυναίκα πρέπει να μεγαλώνει τα παιδιά της…»
«Μια γυναίκα πρέπει να είναι σχεδόν πάντα διαθέσιμη, να προσφέρει αγάπη απλόχερα και ενίοτε να θυσιάζεται για τους άλλους…»
«Μία γυναίκα είναι όμορφη όταν είναι αδύνατη, περιποιημένη, κατά προτίμηση ξανθιά με ζουμερά χείλη, το δυνατόν μεγάλο και στητό στήθος και στρογγυλά οπίσθια…»

Αν είσαι «αυτά» και ίσως και άλλα τόσα, τότε έχεις την αποδοχή και την κατανόηση από τους άλλους και δυστυχώς όχι μόνο των ανδρών… Είσαι σαφώς καλύτερη υποψήφια για την εργασία που θέλεις και έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να πάρεις τη θέση.

Στην παραλία αν είσαι οτιδήποτε άλλο από τα παραπάνω, είσαι δακτυλοδεικτούμενη, θα δεις πολλά μάτια να καρφώνονται αδιάκριτα σε διάφορα σημεία του σώματός σου, δεν θα αποφύγεις βλέμματα αποδοκιμασίας, θα ακούσεις σχόλια μερικώς ή και κάποιες φορές καθόλου κεκαλυμμένα… θέλεις δεν θέλεις…

Και όλα αυτά σε πληγώνουν και τότε νιώθεις αδικημένη, ανεπαρκής, λίγη, ανάξια να βιώσεις χαρά, ανάξια να αγαπηθείς…

Δυστυχώς τα στερεότυπα στην κοινωνία μας υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.

Μονόδρομος,  η …… Αποδοχή!

Δεν θα υπάρξουμε ποτέ σε μία ιδανική κοινωνία που θα αναγνωρίζει τον καθένα για την μοναδικότητά του, άνδρα ή γυναίκα.  Ούτε όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω μας θα διαθέτουν  παιδεία και τέτοια προσωπική ανάπτυξη ώστε να μην «ξεφορτώνουν τα σκουπίδια τους στους άλλους».

Όλα τα παραπάνω δεν σε αφορούν! Βγάλε από πάνω σου το βάρος της γνώμης του άλλου, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από τον δικό του τρόπο να βλέπει και δεν έχει να κάνει με τη δική σου αξία!

Είσαι αυτή που είσαι. Η τέλεια γυναίκα με όλες σου τις ιδιαιτερότητες, όποιες κι αν είναι αυτές.

Είσαι αυτή που είσαι, η αληθινή γυναίκα που πρωτίστως είσαι άνθρωπος. Άνθρωπος που θα γελάσει και θα κλάψει, που άλλοτε θα έχεις δύναμη αλλά θα υπάρξουν στιγμές που θα λυγίσεις. Άνθρωπος, που είναι δικαίωμά σου να εκφράζεις τη γνώμη σου και τις επιθυμίες σου, τι σου αρέσει και τι όχι, να φροντίζεις να καλύπτονται πρώτα οι δικές σου ανάγκες χωρίς ενοχές, να διεκδικείς να παίρνεις ευχαρίστηση χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Είσαι αυτή που είσαι και είναι δικαίωμά σου να μιλήσεις σε κάποιον όπως σου μιλάει, να απογοητεύεσαι και να θυμώνεις κι εσύ και να το δείχνεις. Να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή με τον τρόπο και τον ρυθμό που ταιριάζει σ΄εσένα, χωρίς να προσπαθείς να χωρέσεις σε καλούπια που δεν χωράς.

Η δική σου ευθύνη μέσα σε αυτόν τον κόσμο που ζεις, είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου με αγάπη, να περιποιείσαι το σώμα σου, να σου μιλάς ευγενικά, να σε αποδέχεσαι όταν κάνεις επιλογές που δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα ήθελες, να σε στηρίζεις και να σε υπερασπίζεσαι, όταν το χρειάζεσαι, να σε ενθαρρύνεις, ακριβώς όπως θα έκανες για κάποιον άλλο που τον αγαπάς πολύ και θα ήθελες να το ξέρει.

Ο κόσμος μας θα αρχίζει να αλλάζει όταν αρχίσουμε να αλλάζουμε εμείς με το να γίνει ο καθένας ο εαυτός του και να αποδεχόμαστε ο ένας τη διαφορετικότητα του άλλου! Όχι ως ανώτερα ή κατώτερα όντα. Ως συνάνθρωποι που εκτιμούμε ο καθένας τη διαφορετικότητα ως διαφορετικότητα και όχι ως… κατωτερότητα του άλλου!

Η πιο σημαντική σου ευθύνη προς τον εαυτό σου και τον κόσμο είναι να είσαι ο μοναδικά ξεχωριστός εαυτός σου, η Αληθινή Γυναίκα που Είσαι, Εδώ Τώρα!

Μοιράσου το