Μπράβο – Ευχαριστώ – Συγγνώμη

Μπράβο – Ευχαριστώ – Συγγνώμη
Οι τρεις λέξεις που δεν «δουλεύουν» ποτέ μόνες τους!

Μπράβο – Ευχαριστώ – Συγγνώμη, τρεις λέξεις με ιδιαίτερη βαρύτητα γι΄αυτόν που  τις ακούει.
Η καθεμιά τους φέρει κάποιου είδους αναγνώριση και γι΄αυτόν τον λόγο είναι και τόσο σημαντικές. Ο τρόπος που τις χρησιμοποιούμε ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός. Αντίθετα, μπορεί να παρερμηνευτεί, παρά τις καλές μας προθέσεις.
Ας τις δούμε μία μία ξεχωριστά.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Μπράβο – Ευχαριστώ – Συγγνώμη”

Επικοινωνία, Ενσυναίσθηση και… ΣΕΞ!

Πολλά γράφονται και λέγονται για το «καλό» σεξ.
Πουθενά όμως δεν υπάρχει οι πιο σημαντικές –για μένα– πληροφορίες, που θα σας τις αποκαλύψω παρακάτω.

Ας ξεκινήσουμε από το τι σημαίνει «καλό σεξ».
Οι περισσότερες γυναίκες και οι περισσότεροι άνδρες αγχώνονται και μόνο που το ακούνε. Γιατί; Γιατί στο μυαλό τους δημιουργείται η εικόνα από δύο «τέλεια» (με τα δεδομένα που αναδεικνύουν και προωθούν τα μέσα ενημέρωσης) κορμιά, που επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις μέσα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον και ιδανικές συνθήκες, όπου η μουσική και ο φωτισμός είναι τέλειοι, δεν ακούγονται άλλοι ήχοι, δεν υπάρχει άγχος, ενώ αντίθετα το πάθος, η ένταση και ο πόθος βρίσκονται στο μάξιμουμ καθόλη τη διάρκεια και βέβαια η σκηνή ολοκληρώνεται με πολλαπλούς οργασμούς και για τους δύο, φωνές και βογγητά ευχαρίστησης και την ικανοποίηση της ταυτόχρονης απογείωσης.

Αναρωτιέμαι, αν αυτή η εικόνα, είναι και δική σας. Σαφώς και μπορούν να υπάρξουν τα παραπάνω, αλλά βλέποντας ρεαλιστικά τα πράγματα, η πραγματικότητα δεν τα περικλείει έτσι απλά. Σε μία οικογένεια για παράδειγμα που οι γονείς έχουν να διαχειριστούν τα της καθημερινότητάς τους, όσο ερωτευμένοι και να είναι και με τόσο άγχος στο κεφάλι
τους, δεν προλαβαίνουν να στήσουν αυτό το σκηνικό. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ πείτε μου.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Σταματήστε να «βάζετε όρια…!

«Βάλε όρια, αν θέλεις να σ΄ακούσει…»

«Βάλε όρια στα παιδιά σου, γιατί σε κάνουν ό,τι  θέλουν…»

«Βάλε όρια στον άνδρα σου απ΄την αρχή ,για να μην σου πάρει τον αέρα…»

«Βάλε όρια στον συνάδελφό σου για να μη σε «καπελώνει»…»

«Εσύ ως δάσκαλος είσαι υπεύθυνος να βάλεις όρια στους μαθητές σου…»


Σας θυμίζουν κάτι οι παραπάνω εκφράσεις;

Ακούγονται πολύ και με παρόμοιο τρόπο. Είναι από τις βασικές συμβουλές που προτείνονται κυρίως σε γονείς, εκπαιδευτικούς με σκοπό τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων στο σπίτι ή στο σχολείο αντίστοιχα.

Έχετε προσπαθήσει να «βάλετε όρια» σε κάποιον; Είμαι σίγουρη, ότι απαντήσατε «ναι».
Σας ήταν εύκολο να το κάνετε; Είμαι σχεδόν βέβαιη, ότι η απάντησή σας είναι «όχι», και πιστέψτε με, αυτό είναι πολύ εντάξει!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Σταματήστε να «βάζετε όρια…!”

Αλλάξτε αυτά τα 4 στοιχεία στην επικοινωνία σας, όταν βρίσκεστε στον χώρο εργασίας σας και δείτε τις σχέσεις με τους συναδέλφους σας να μεταμορφώνονται!

Η ικανότητα επικοινωνίας είναι μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες που χρειάζεστε στον χώρο εργασίας. Ας πούμε κάτι βασικό. Επικοινωνία είναι ο τρόπος με τον οποίο εσείς και ο καθένας από τους συναδέλφους σας μιλάτε και ενημερώνετε ο ένας τον άλλον για τα καθήκοντά σας και τις αρμοδιότητές σας και συνυπάρχετε λεκτικά και μη λεκτικά με τους συναδέλφους και τους ανώτερους σας. Εδώ είναι μερικές από τις δεξιότητες επικοινωνίας που χρειάζεστε στο χώρο εργασίας, ώστε να είστε το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί στις επαγγελματικές σας σχέσεις.

Να είστε ακροατής
Ο τρόπος που «ακούμε» είναι ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία. Θυμηθείτε, η επικοινωνία είναι ένας δρόμος δύο κατευθύνσεων. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό που σας λέει το άτομο με το οποίο μιλάτε. Δεν είστε εκεί μόνο για σας, χρειάζεται να μπορείτε να  ακούσετε τον συνομιλητή σας. Επιπλέον, όσο καλύτερα «ακούτε», τόσο καλύτερα μπορείτε να καταλάβετε τι λέει-εννοεί ο άλλος και κατ΄επέκταση να δώσετε και την πιο κατάλληλη απάντηση.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Αλλάξτε αυτά τα 4 στοιχεία στην επικοινωνία σας, όταν βρίσκεστε στον χώρο εργασίας σας και δείτε τις σχέσεις με τους συναδέλφους σας να μεταμορφώνονται!”

Η σχέση μου με το επάγγελμά μου

Η επιλογή του επαγγέλματός μας είναι μία υπόθεση προσωπική, σημαντική και πολλές φορές μία «επιλογή κατά συνθήκη». Μία συνθήκη όμως που μπορούμε να την αλλάξουμε!

Μιλώντας για την προσωπική μου πορεία μέχρι σήμερα, έχω να μοιραστώ μαζί σας ότι η τωρινή μου επαγγελματική ιδιότητα, δεν ήταν το όνειρό μου από παιδί. Από τότε που με θυμάμαι ως παιδάκι, έλεγα «θα γίνω παιδίατρος!» Έκανα τη γιατρό στις κούκλες μου και ήμουν πραγματικά πολύ καλή και φροντιστική γι΄αυτά που ήξερα. Αργότερα, μπαίνοντας στο γυμνάσιο και γνωρίζοντας το μάθημα της χημείας (μάθημα απαραίτητο για την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή), είπα να αλλάξω επάγγελμα, γιατί τη χημεία δεν την καταλάβαινα.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Η σχέση μου με το επάγγελμά μου”